22. juni 2021

Våde sommeroplevelser

Kom og vær med

Kom og få en van(d)vittig sjov sommeroplevelse på Øresundsakvariet når vi hele sommeren afholder spændende coronafri aktiviteter for alle aldre lige fra guidede krabbeture, rejehovsfiskeri på Kronborgstranden, guidede ture i Vandlaboratoriet, sanketur og Vild Mad på stranden, snorkelsafari langs Nordhavnens moler samt det største antal udbudte havsafarier nogensinde i akvariets historie.

Kom med ud på snorkelsafari

Sommeren byder på en masse sjove sommeroplevelser i havets tegn på Nordhavnen i Helsingør. På alle dage kan du tage på guidet krabbefangst, når vi laver krabbefangere og går på jagt efter strandkrabben på havnens moler. Vi byder også på fiskeri med rejehove på Kronborgstranden hvor vi kigger på dyrelivet på det lave vand.

I år kan du også hele sommeren deltage i guidede ture til Vandlaboratoriet hvor guiden vil formidle om Øresunds unikke dyreliv, fodre fiskene og hjælpe med at fange de frække strandkrabber. Og på fredage vil vi tage vores gæster med på snorkelsafari ude langs Nordhavnens og Kronborgbugtens moler og opleve tang og dyr på nærmeste hold.

Alle hverdage i uge 26-31

Gratis for akvariets gæster:

 • Strandkrabbefangst på havnen
  Kl. 11.15 (afgang fra akvariet)

 • Fiskeri efter strandens dyr med rejehove
  Kl. 13.15. Onsdag og fredag i uge 26-31 (gratis for akvariets gæster)

Alle dage i uge 26-35

Gratis for akvariets gæster:

 • Vi undersøger Vandlaboratoriet og fodrer dyrene
  Kl. 12.25, 14.25 og 16.25

Udvalgte dage i uge 26-35

Husk online booking og betaling på akvariets hjemmeside:

 • Snorkelsafari med guide 9. juli og 30. juli kl. 10-12.30.

 • Vild Mad safari og sanketure med Øresundsakvariets naturvejleder.
  Torsdag d. 24. juni, torsdag d. 12. august, torsdag d. 19. august kl. 16-17.30.
   

Kom med på safari og oplev naturen helt tæt på

Ude på det skønne Øresund kan akvariet for 11. år i træk tilbyde et rekordstort antal havsafarier og bla. kan vores gæster opleve Sundets fantastiske minihval marsvinet ombord akvariets store og sikre RIB-båd og lidt hen i august byder vi på det største antal tunsafarier nogensinde.

Som noget nyt og helt crazy laver vi såkaldte ”Vragsafarier” hvor vi besøger et kystnært liggende vrag på den svenske side af Øresund kaldet Johannes L og hvor vi med vandkikkerter fra gummibåden kan betragte det store vrag og nogle af dets hemmeligheder. Guiden ombord vil mens vi kigger på vraget fortælle om både dette og andre vrag i Øresund og deres historie. Vragsafarien er kortere end de andre havsafarier men vi kan både, hvis vi er heldige, opleve marsvin og sågar tun, på vores vej over vores smalle Øresund.

”Vi har fået en fornem støtte fra Genstartsmidlerne i Helsingør Kommune til at kunne uddanne og ansætte flere skippere så vi kan få endnu flere turister ud på Øresund hele sommeren. Sidste år blev alle pladser på havsafariturene udsolgt så i år prøver vi at fordoble det samlede antal ture og forlænger sæsonen helt til november måned”, fortæller Jens Peder Jeppesen, akvariechef og marinbiolog på Øresundsakvariet, og fortsætter: ”Grundet Coronaen var vi faktisk på nippet til at droppe turene helt i år, men grundet støtten har vi altså endda kunnet udvide turprogrammet helt vildt, til forhåbentlig stor glæde for både lokale og de forhåbentigt mange turister som gæster byen”.

Marsvinsafarierne finder sted tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i uge 26-35, tunsafarierne finder sted tirsdag, onsdag, torsdag og adskillige weekender fra uge 34 og frem til uge 42. Vragsafarierne kun om mandagen i juli måned. Der er både dagsture og aftenture på programmet og alle slags ture og informationer om alle turene kan findes her på vores hjemmeside.