øresundsakvariet

Skolepraktik på Øresundsakvariet

Dyrepasserpraktikant 

Er du skoleelev, og skal du i praktik? På Øresundsakvariet kan du komme i skolepraktik som dyrepasser.

Øresundsakvariet tager folkeskolepraktikanter ind i bestemte perioder. Perioderne er nøje udvalgt, for at vi har tid til at give praktikanten den nødvendige opmærksomhed og bedste oplevelse.

Praktikperioden på Øresundsakvariet er i uge 9, 10, 11, 45 og 46

Der er mange om buddet, og vi kan desværre ikke tilbyde en praktikplads til alle. Derfor skal du søge i god tid og begrunde i ansøgningen, hvorfor vi skal vælge lige netop dig. Medmindre særlige behov taler for det, forventer vi at det er dig selv der søger og ikke dine forældre eller lærer. Ansøgningsfristen er 1 måned før praktikken starter, og umiddelbart herefter vil du få besked om du har fået praktikpladsen.

Ansøgningen sendes til kvedel@bio.ku.dk

Mulige arbejdsopgaver

Som praktikant på Øresundsakvariet kommer man til at deltage i de typiske arbejdsopgaver, der kræves for at holde en levende udstilling. Det vil variere meget afhængigt af sæson.

I vinterhalvåret ligger vi meget vægt på dekoration og oprensning af de forskellige akvarier, da sommeren ofte er meget travl, og ikke giver mulighed for større oprensningopgaver samt nye dekorationer. Der bliver også lagt meget vægt på fodring af de forskellige dyregrupper. I sensommeren er arbejdsopgaverne mere eller mindre de samme, men da vejret er til det, og dyrene er trukket ind på lavere vand, bliver der lagt meget fokus på indsamling af dyr til vores udstilling. Det inkluderer alt fra sejlads med sætning af fiskefælder til vodtræk langs stranden.

Praktiske informationer

  • Mødetid er 08:30-14:00
  • Medbring praktisk tøj (ordentlige sko og busker)
  • Bluse, jakker, vaders og våddragter udlånes af akvariet.
  • Medbring madpakke (der er en frokostpause på 30 min)

Kontaktperson

Kristian Vedel
Ledende dyrepasser og Naturvejleder
Øresundsakvariet, Marinbiologisk laboratorium
Mail: kvedel@bio.ku.dk