Marsvine- og sælsafari

Vil du også med ud på Øresund og se Danmarks mindste hval, marsvinet, den spættede sæl eller måske endda den atlantiske tun? Så tag med på marsvine- og sælsafari, og kom tæt på det unikke dyreliv i Øresund.

Vi sejler ud i vores store gummibåd og sætter kursen mod den nordlige del af Øresund, hvor marsvinene særligt holder til. Herfra sætter vi kursen mod den svenske side af Øresund, hvor vi ved at de nysgerrige sæler holder til ved deres koloni. Sælerne er ofte nysgerrige og kommer endda ofte tæt på båden. Vi får følgeskab af Øresundsakvariets guider, der vil fortælle om dyrenes spændende liv.

På vores ture i efteråret kan vi også være heldige at få et glimt af den store atlantiske tun, der efter mange års fravær igen kan ses i Øresund. Selvom tunene snart begynder deres rejse tilbage til deres gydepladser, efter sensommerens ædegilde i Øresund er der altså stadig rigtig gode muligheder for at se den store ikoniske fisk springe. Så hold øjne og øre åbne og få en oplevelse for livet. 

Bestandene af marsvin og sæler trives i Øresund, da der er masser af føde til dem. På Øresundsakvariets ture sidste år så vi marsvin eller sæler på alle vores ture - så selv om vi ikke stiller ”marsvinegaranti” eller ”sælgaranti”, er mulighederne for at se både marsvin og sæler på turene rigtig gode. Vi stiller heller ingen ”tungaranti” men den atlantiske tun er igen for alvor tilbage i Øresund og chancerne for at opleve dem er ganske store.

Dato & pris

Der er pt. ingen offentlige ture i kalenderen. Det er dog muligt at booke en privat safari.

Marsvinesafari foregår primært i dag- og aftentimer sommer og efterår. Prisen er typisk 370-420 pr. person.

Øresundsakvariets gummibåd

Praktisk information

Turens længde Sejlturen varer ca. 1,5 time.
Mødested Vi mødes ved Øresundsakvariets indgang 5 minutter i annonceret tid. Skipper og bedstemand tager imod og vi går ud og tager redningsveste på.
Adgang til akvariet Der er fri entré til akvariet på dagen og dagen efter.
Forplejning Der serveres varm kakao og kaffe ombord.
Påklædning Husk påklædning, der passer til vejret, og tænk på, at det kan føles koldt på vandet, selv på en varm sommerdag. I blæsende vejr er det en god ide at tage regntøj med, da vand kan skylle ind over båden under sejladsen. 
Sikkerhed Øresundsakvariet udleverer redningsveste og flydedragter, hvis det er koldt (så man kan holde varmen) inden afgang. Af sikkerhedsgrunde er det ikke tilladt at benytte private redningsveste. Båd og besætning er godkendt af Søfartsstyrelsen til max. 12 passagerer. Personer under 15 år skal være ledsaget af voksne. Børn under 6 år må grundet turens længde samt sikkerhed ikke komme med på turen. Vi anbefaler, at gravide, der har under 4 uger til termin, af sikkerhedsmæssige årsager ikke deltager i turen.
Billetter Billetter købes i forvejen via BilletExpressen.
Aflysning Turene er planlagt med forbehold for dårligt vejr. Skipper bestemmer om en tur aflyses eller afkortes. Ved aflysning eller væsentlig forkortelse af sejlads refunderes billetten. Købte billetter kan ikke byttes til andre ture og refunderes ikke, hvis du/I bliver forhindret i at tage med.