Se en sule på vild havfuglesafari!

Vild havfuglesafari

Tag med Øresundsakvariet på en spændende bådsafari på Øresund og kig efter de mange havfugle, der findes i området.

Turen går fra Helsingør i Øresundsakvariets store gummibåd. Vi får følgeskab af erfarne guider, og vi spotter sandsynligvis også Danmarks lille hval, marsvinet, der efterhånden er blevet ret almindelig i Øresund – og hvis vi er heldige, den store atlantiske tun, der de seneste år er vendt tilbage til Øresund.

Oplev fuglelivet i Øresund 

Søkonger. Foto: Jan Hjort Christensen

Vi stævner ud i Øresundsakvariets båd fra Helsingør Havn og kigger efter de smukke havfugle specielt i området nord for Helsingør. Erfarne guider vil fortælle om de fugle, vi ser under safarien.

Øresundsakvariets chef, Jens Peder Jeppesen, der selv er fugleinteresseret, fortæller: ”Det vrimler med vilde havfugle i Øresundsområdet, og vi har tidligere været så heldige at se både suler, lommer, alke, lomvie, søkonger og tejst. Et år så vi sågar en søpapegøje”.

”Desuden plejer vi at se marsvin også på turene – denne lille hval, der trives i Øresund. Og i 2019 var der mange tun i området som vores havfuglesafari-deltagere var så heldige at se - vi krydser fingre for at det også sker i år.”

Herudover er der chancer for at se en del havdykkende andefugle som ederfugle, sortænder og fløjs-ænder. For slet ikke at tale om nogle af de mange andre trækfugle - især rovfugle - som i denne tid trækker fra Sverige til Danmark inden vinteren kommer.

Praktisk information

Deltagere
Vild Havfuglesafari er et oplagt valg for den erfarne ornitolog, men alle fugleinteresserede er velkomne, også selv om man ikke har den store fugleviden endnu at trække på.
Turens længde Sejlturen varer ca. 1,5 time.
Mødested Vi mødes ved Øresundsakvariets indgang. Skipper og bedstemand tager imod og vi går ud og tager redningsveste på.
Adgang til akvariet Der er fri entré til akvariet på dagen og dagen efter.
Forplejning Der serveres varm kakao og kaffe ombord.
Påklædning Husk påklædning, der passer til vejret, og tænk på, at det kan føles koldt på vandet, selv på en varm sommerdag.
Sikkerhed Øresundsakvariet udleverer redningsveste og flydedragter (så man kan holde varmen) inden afgang. Af sikkerhedsgrunde er det ikke tilladt at benytte private redningsveste. Båd og besætning er godkendt af Søfartsstyrelsen til max. 12 passagerer. Personer under 15 år skal være ledsaget af voksne. Børn under 6 år må grundet turens længde samt sikkerhed ikke komme med på turen. Vi anbefaler, at gravide, der har under 4 uger til termin, af sikkerhedsmæssige årsager ikke deltager i turen.
Billetter Billetter købes i forvejen via BilletExpressen.
Aflysning

Turene er planlagt med forbehold for dårligt vejr. Skipper bestemmer om en tur aflyses eller afkortes. Ved aflysning eller væsentlig forkortelse af sejlads refunderes billetten. Købte billetter kan ikke byttes til andre ture og refunderes ikke, hvis du/I bliver forhindret i at tage med.